Når du bor hos oss har du tilgang til mange aktiviteter og severdigheter i Steinkjer. Nedenfor finner du noen tips til hva du kan gjøre under Steinkjer-oppholdet:

Dampsaga bad

Familiebadet ligger sentralt i Steinkjer ved E6 og har gratis parkering i parkeringshuset ved Esso. Her finner du 4 bassenger med temperaturer fra 28 til 34 grader, vannrutsjebane, badstuer, solarium, treningsrom, kafeteria og kiosk.
Åpningstider: Mandag – fredag: 10-20, lørdag og søndag: 11-17.
www.dampsaga-bad.no

Egge Museum

Egge Museum ligger på historisk grunn utenfor Steinkjer sentrum, og forvalter et område på omkring 900 da. Området er unikt med et landskap fullt av kulturminner som bærer spor fra hele den menneskeskapte historien, fra steinalderen og fram til i dag. Friluftsavdelingen ved museet består av et komplett 1800-talls innredet gårdsanlegg og en husmannsplass. Dyrene er også på plass til glede for store og små besøkende. Friluftsområdet brukes til populære arrangement gjennom hele året, f eks Barnas dag, St. Hans-feiring og Advent. I Østbyfossen har museet bygd opp et vasskraftanlegg med oppgangssag, kvern og stamphus, og man kan foreta natur- og kulturhistoriske vandringer i det tilrettelagte sti-nettet i området. I landbruksavdelingen finnes utstillinger som viser landskapsutvikling og nyere tids landbrukshistorie samt en utstilling om unionsoppløsningen sett med lokalhistoriske briller. Museet har åpen kiosk i åpningstiden.
www.eggemuseum.no

Shopping

Midt Norges største kjøpesenter med 120 butikker finner du i Steinkjer. Senteret ligger rett ved E6 på sørsileiret i Steinkjer. Åpningstider: Mandag – fredag kl 10-20, lørdag 10·18.
www.amfi.no

I sentrum finner du små nisjebutikker. Trenger du å handle dagligvarer finner du en Bunnprisforretning i nærheten av campingplassen på Guldbergaunet. Denne butikken ligger like ved rv 762.

Steinkjer Racing Park

Steinkjer Racing Park ligger 12 km øst for Steinkjer sentrum langs RV 762. Her kan både små og store kjøre Go-Cart. I tillegg finnes det rasteplass ved elva Ogna, hoppeslott, gummibåter, badeplass og lekeapparater.

Golfbane

Midjo Golfbane er en 9-hullsbane. Banen ligger i skjønne omgivelser ved elva Ogna, nært sentrum og Guldbergaunet Camping. Banen er variert og byr på alt fra korte par 3 hull og et 501 m langt par 5 hull.
https://steinkjer-golfklubb.no/

Helleristninger

Helleristninger er en meget viktig kilde til forståelsen av fortidens liv i vårt land. “Helleristninger” betyr figurer risset inn i berg og steiner. I Steinkjer finnes det flere interessante helleristingsfelter.

Bølareinen

En av Europas mest kjente helleristningsfigurer, Bølareinen, finner du 30 km øst for Steinkjer sentrum langs rv 763 retning Snåsa. Bølareinen er et naturalistisk kunstverk av en rein i full størrelse. Den er prikkhogd inn i fjell med klubbe og et spisst steinstykke av en veidemann for ca. 6000 år siden. Bølareinen er en veideristning, det vil si at den regnes som et ledd i fangstfolkets magi for å trygge fangst og lykke i steinalderen. I samme område finner du også ristninger av bjørn. elg og fugler. Det er også blitt gjort funn av en 150 cm mann med truger eller korte ski. Området er godt tilrettelagt med Bølabua, stier, rasteplass og informasjonstavler.
https://www.visitnorway.no/listings/b%C3%B8lareinen/116011/

Bardalfeltet

En av Trøndelags største samlinger av helleristninger finner du på Bardal i Beistad. Bardalfeltet ligger 11 km vest for Steinkjer langs fylkesveg 285. Feltet er spesielt fordi det inneholder bergkunst fra to forskjellige tidsepoker på det samme område. På den 300 kvadratmeter store bergflata er det omtrent 400 figurer fra steinalderen og bronsealderen. Om lag 50 ristninger hører til jegerkulturen fra steinaldere og 350 av figurene er jordbruksristninger fra bronsealder.

Friluftsliv

Her er noen tips til turløyper.

Svarttjønna:
Turistforeningen har laget et fint friluftsanlegg ved Svartkjønna på Byafjellet. Dette er et populært turmål sommer som vinter. Fra skistadion er det 3 km til Svartjønna etter sti eller skogsbilveg. Ved Svartjønna finnes naust med kanoer som kan lånes og det er gratis fiske i vannet.

Oftenåsen:
Det er mange fine turløyper i Oftenåsen/Raudåsenområdet. Fra parkeringsplassen i bunnen av Oftenåsen er det ca 200 meter stigning opp til toppen. Når du når toppen vil du oppleve panoramaet over byen og landskapet rundt.

“Norges geografiske midtpunkt” :
Statens kartverk har tatt hensyn til Norges samlede areal og har funnet “Norges geografiske midtpunkt” i Steinkjer
kommune. Midtpunktet ligger ca 9 km fra Gaulstad i Ogndal, midt mellom Vakkerlifjellet og Skjækervatnet.
Turen starter på parkeringsplass ved Krokbekken. Første del går på gruset vandringssti. Denne går over til en svillesti som går helt inn til område. Etter ca 9 km deler stien seg ved ei informasjonstavle. Herfra er det en 500 meter avstikker til Midtpunktet og ca 1 km fram til Sjækervatnet. Setertjønnhytta og rasteplass med gapahuk ligger ved dette stidelet.
Samlet er dette ca 1 mil med kavllagt sti hvor en kan vandre lett også i joggesko om nødvendig. Gapahuken er et fint
rastepunkt med utsyn over Sjækerfjella.

Arrangement

Noen av de årlige kulturelle begivenheter og arrangementer i Steinkjer er :

Steinkjerfestivalen
I 2016 arrangeres den 11. festivalen i rekken fra 24.-25.juni. Artister som Dumdum Boys, Motorhead, Deep Purple,
Seigmenn, Roger Hodgson (Supertramp) og Kaizers Orchestra har tidligere stått på hovedscenen. Festivalens kjernearena er Steinkjer sentrum med kort gåavstand mellom alle scener, noe som gjør festivalen til et trivelig og intimt arrangement. Festivalcampen er Guldbergaunet Camping. Spesialpriser gjelder for alle med festivalpass/godkjent armband.
www.steinkjerfestivalen.no

Steinkjermartnan
Steinkjer Næringsselskap ønsker velkommen til Norges nest største martna, Steinkjermartnan. Steinkjermartnan arrangeres den andre uka i august, fra onsdag kveld til søndag. På dagtid er martnasgatene åpne med boder og underholdning for store og små. På kveldstid er det konserter med norske artister. Lørdag er det torgfest med blant annet dansemusikk.
www.steinkjermartnan.no

Det store kaffeslabberaset
Hvert år arrangerer Cafe Madam Brix en musikk· og kulturfestival i Kirkegata i Steinkjer sentrum. Festivalen har fått navnet “Det store kaffeslabberaset” Gratis inngang.
http://www.madambrix.no/

Vikingefestivalen
På Vikingefestivalen på Egge kan barna bli med på vikingeaktiviteter på leikarvollen, se på familiespelet Silkeskjegg og gå på oppdagelsesferd på vikingemarkedet. De voksne kan nyte mat, drikke og underholdning på kveldsgilde og lære mer om vikingene gjennom utstillinger og foredrag.
www.eggemuseum.no